ehbo kind kuipers trainingen

Particulieren en bedrijven zijn bij Kuipers Veiligheidstrainingen aan het juiste adres voor EHBO-cursussen. Wij hebben de expertise en alle licenties om u op te leiden voor de EHBO-certificeringen van zowel het Rode Kruis als het Oranje Kruis.

Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO)

In onze EHBO-cursussen leert u optimaal eerste hulp te verlenen. Daarbij gaat het om kleine kwetsuren (zoals een wond) maar ook om levensreddend handelen. Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin een ander (dringend) hulp nodig heeft. Waar en wanneer dit is, is nooit te voorspellen. Dankzij de waardevolle kennis die u tijdens een EHBO-cursus opdoet, bent u er echter altijd op voorbereid.

Wanneer mensen in een situatie terecht komen waarin een slachtoffer hulp nodig heeft, weet men niet altijd even goed wat te doen. De situatie kan soms chaotisch zijn en er kan sprake zijn van paniek en angst. In de EHBO-cursus doet u niet alleen cruciale inhoudelijke kennis op, maar leert u ook rustig en systematisch na te denken en de juiste stappen te volgen.

In de cursus komen daarnaast de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een slachtoffer in veiligheid brengen
  • De toestand van het slachtoffer (volwassenen en kinderen) beoordelen
  • Reanimatie en het gebruik van een AED
  • Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteletsels, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en kinderziektes.

De Rode Kruis-cursus duurt één dag. De cursus van het Oranje Kruis bestaat uit drie lesdagen. Als u de training met goed gevolg aflegt, ontvangt u na afloop uw EHBO-certificaat.

Herhalingscursus EHBO

Gediplomeerde EHBO’ers moeten een herhalingscursus EHBO volgen om hun diploma van het Rode of Oranje Kruis te behouden. Tijdens deze cursus frissen we uw kennis op, oefenen we praktische vaardigheden en doorlopen we diverse noodscenario’s.

Workshop Kinder-EHBO

Wilt u als ouder/verzorger snel EHBO-basisvaardigheden leren en is een certificaat niet nodig? Dan is onze Workshop EHBO verlenen aan baby’s en kinderen zeer geschikt.

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan regelmatig verwondingen aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is.

U leert tijdens deze workshop in één dagdeel:

  • Een slachtoffer in veiligheid te brengen
  • De toestand van het slachtoffer te beoordelen
  • De hulpdiensten te alarmeren
  • EHBO te verlenen bij: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging.
  • Let op: deze workshop is exclusief Reanimatie en het gebruik van een AED

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!